Pianoles privé - Informatie

Hieronder volgt informatie voor het nemen van privé pianolessen.

Neem voor alle informatie vrijblijvend contact op via:

Mob. 06-15083710
info@michavanweers.com

 


Introductie

Sinds mijn studietijd aan het conservatorium in Maastricht geef ik pianoles aan kinderen en volwassenen, amateurs en conservatoriumstudenten. Ook heb ik in Duitsland lesgegeven, en sinds 2001 woon ik in Ede waar ik mijn lespraktijk heb opgebouwd. Dit jaar is het feest, want ik geef inmiddels 30 jaar les!

Ik heb piano gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht (DM & UM piano solo; aantekening Kamermuziek) en Praag (Tsjechisch pianorepertoire). Daarna heb ik mij bij een aantal beroemde pianisten verder gespecialiseerd in de Liedkunst in Stuttgart, Salzburg en Londen. Ik treed regelmatig op in concerten, voornamelijk als liedpianist in (klassieke) liedrecitals. Naast de uitvoerende praktijk ben ik altijd pianodocent geweest.
Lees mijn bio om meer te lezen, welke projecten ik heb gedaan en welke CD's ik heb gemaakt.

 

Sinds 2001 heb ik in mijn lespraktijk in Ede vele pianisten van jong en oud lesgegeven. Het leuke is dat ook veel mensen zonder enige muzikale achtergrond pianoles hebben genomen en dat die een hele nieuwe klassieke wereld hebben leren kennen.
Ik heb gestudeerd in Maastricht (DM & UM piano solo; aantekening Kamermuziek) en Praag (pianosolo). Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in de Liedkunst in Stuttgart, Salzburg en Londen. Ik treed regelmatig op in concerten, voornamelijk als liedpianist in (klassieke) liedrecitals. Naast de uitvoerende praktijk ben ik altijd pianodocent geweest.
In mijn lespraktijk geef ik kinderen en volwassenen pianoles. Dat gebeurt op basis van klassiek pianospel, maar natuurlijk wordt er ook wel eens pop/jazz/filmmuziek gespeeld. Gedurende het lesjaar worden er meerdere voorspeelavonden/-middagen gehouden, wat een extra motivatie geeft voor verdere ontwikkeling.
Andere lesvormen zijn coachings van pianisten die andere instrumentalisten of zangers begeleiden.

Pianolessen

De pianolessen vinden in mijn lesstudio thuis plaats (Beatrixpark Ede). In mijn studio staat een hele mooie Grotrian Steinweg piano. In mijn woonkamer staat een prachtige Steinway (B) vleugel, waarop ik bij gelegenheid lesgeef.

Mijn pianolessen zijn in principe gebaseerd op klassiek pianospel, maar natuurlijk wordt er ook wel eens pop/jazz/filmmuziek gespeeld. Gedurende het lesjaar worden er meerdere voorspeelavonden/-middagen gehouden, wat een extra motivatie geeft voor verdere ontwikkeling.
Andere lesvormen zijn coachings van pianisten die andere instrumentalisten of zangers begeleiden.
U kunt een keuze maken uit een Abonnement en uit een Strippenkaart:

- De lessen zijn gebaseerd op het klassieke pianospel, maar natuurlijk wordt er ook wel eens pop/jazz/filmmuziek gespeeld. Het repertoire wordt individueel overlegd.
- Ik geef les aan iedereen, jong en oud, met of zonder ervaring. Ook beginners zonder enige muzikale achtergrond zijn welkom.
- Gedurende het lesjaar worden er meerdere voorspeelavonden/-middagen gehouden, wat een extra motivatie geeft voor verdere ontwikkeling.

Andere lesvormen zijn coachings aan duo's van pianisten en andere instrumentalisten (kamermuziek) of zangers (lied), en groepslessen muziektheorie.

U kunt een keuze maken uit een Abonnement en uit een Strippenkaart:

- Abonnement pianolessen

Voor wekelijkse pianoles kunt u een abonnement afsluiten. Er bestaan de volgende mogelijkheden voor lessen:

- 1/2 uur per week (40 lesweken/jaar)
- 1 uur per week (40 lesweken/jaar)
- 1 uur per 2 weken (21 lesweken/jaar)

 

- “Strippenkaart” informatie

Wilt u graag regelmatig pianoles volgen, maar heeft u een onregelmatige agenda waardoor u geen vaste lesafspraak kunt maken? Of wilt u of uw kind eens kennismaken met pianospelen?

Dan is het ‘strippenkaart’-systeem een oplossing. Bij vooruitbetaling van 5 of 10 lessen (een strip per les) kunt u op afspraak en volgens uw eigen agenda lessen volgen en behoudt u de continuïteit in de pianostudie.

Er is keuze uit: 1/2 uur of 1 uur pianoles.


Meer informatie

Bel, of stuur een email voor meer informatie, de voorwaarden en tarieven.
06-15083710
info@michavanweers.com

 

 

Back to Top


Masterclass en Workshop

Actuele informatie over:

- Masterclass voor zang en piano (lied)

- Masterclass/workshop kamermuziek (pianosolo / piano met overige instrumenten)

 

 


Covid-19 maatregel bij pianoles

Waar denk ik aan voor vertrek naar de les?

Voel je je niet lekker, ben je verkouden, neem contact op en meld je desnoods af voor de les.
Ben je fit en gezond, dan kun je komen. Zorg dat je handen alvast schoon zijn voor je vertrekt. Kom kort voor aanvang van de les aan. Wacht bij aankomst voor de deur, raak zo min mogelijk aan.
De deurklinken en pianotoetsen worden voor en na iedere les opnieuw ontsmet.
Maak je handen ter plaatse schoon met ontsmettingsdoekjes, of was ze onder de kraan. Ontsmettingsmiddel en doekjes zijn altijd aanwezig.

Algemeen:
Wat moet ik doen als ik (mogelijk) besmet ben met het virus?

Het RIVM vraagt iedereen thuis te blijven en alle sociale contacten zoveel mogelijk te beperken bij gezondheidsklachten die overeenkomen met het coronavirus. Dat betekent dat je thuisblijft als je last hebt van een van de volgende symptomen:
- verkoudheid; en/of
- keelpijn; en/of
- hoesten; en/of
- koorts.
NB. Bel pas de huisarts als de klachten verergeren!

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn dezelfde als die voor alle virussen die griep of verkoudheid veroorzaken:
•    Was je handen regelmatig met water en zeep.
•    Gebruik eventueel regelmatig handalcohol.
•    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
•    Gebruik papieren zakdoekjes en gebruik ze eenmalig.
•    Schud geen handen en zoen/omhels niet ter begroeting.
Daarbovenop geldt sinds 12 maart de richtlijn dat iedereen thuisblijft die klachten heeft die overeenkomen met die van het coronavirus.